Hogyan lehet hosszabb ideig frissen tartani a zöldségeket?
Megoldás

A szezonális gyümölcs és zöldség ízletes, ám friss állapotban tartása kihívást jelenthet.
Hogyan lehet a spárgát frissen tartani?
Kerülje a spárga kiszáradását. Tegyen a gumiszalagot a kötegre, és vágjon le kb 2,5 cm-t a végekről. Állítsa a spárga egy 2-5 cm vizet tartalmazó pohárba, és lazán fedje le egy műanyag zacskóval. Legfeljebb 7 napig tisztán maradnak.
Hogyan lehet az avokádót frissen tartani?
Az avokádó nagyon frissen marad a hűtőszekrényben, mivel a hűtés megállítja az érési folyamatot. Hagyja, hogy az avokádó érjen a pulton, majd a hűtőszekrényben megőrizheti az érett állapotot. Sietne? Rakja az avokádót egy papírzacskóba az érés felgyorsítása érdekében.
Hogyan lehet a brokkolit frissen tartani?
A brokkoli hideg időjárású növény, magas szintű páratartalom szükséges számára, így a hűtőszekrény zöldségfiókjában a legjobb, ha magas páratartalom beállítással tárolja. Ne tárolja gyümölcsökkel, mivel a brokkoli megromlik az általuk előállított etilén-gáztól.
Hogyan lehet a salátát frissen tartani?
A salátát leginkább a hűtőszekrény zöldségfiókjában lehet tartani, ha magas a páratartalma - ez érvényes minden levélzöldre. Ha nem rendelkezik páratartalom beállítással, mossa le a salátát, tekerje be papírtörölközőbe, és zárja le egy tartályba.
A páratartalom-szabályozó használata
Zavarba ejtő a zöldségfiók páratartalmának szabályozása? Van egy egyszerű ökölszabály. A rothadó dolgoknak alacsony a páratartalom tesz jót, míg a fonnyadóknak magas páratartalom szükséges. Tartsa a gyümölcsöt külön, mivel elősegíthetik a zöldségek megromlását etilén-gáz keletkezésével.