Süssön AEG gőzsütőben – recept új felhasználóknak

Megoldás

Készítse el ezt az egyszerű ételt. Garantáltan jól sikerül majd, és közben Ön is magabiztossá válik új sütője kezelésében. Szinte minden, amit eddig sütött (sütemények, kenyerek, sült húsok, zöldségek), finomabb lesz, ha alacsony páratartalmú gőzprogramon készíti el. Csak próbálja ki! Bízzon bennünk, minden fogás tökéletes lesz! A sűrűbb, krémes állagú ételekhez (pl. sodó, creme brulee) érdemes a közepes páratartalmú gőzprogramot használni.

Meleg bulgursaláta

Hozzávalók:

  • 250 g bulgur
  • 200 ml víz
  • 300 ml friss narancslé
  • 1 tk. Ras el hanout fűszerkeverék
  • 1 tk. só
  • 1 db édeskömény, vékonyra szeletelve, néhány szál zöld levéllel együtt
  • 1 db grépfrút, meghámozva, cikkekre szedve
  • 1⁄2 tk. édesköménymag, kissé áttörve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 100 g feta, kis kockákra törve
  • 2 db datolya, kimagozva, vékony csíkokra vágva
  • só, bors

Elkészítés

Sütési idő: 25 perc

1. Keverje össze a bulgurt a vízzel, a narancslével, a Ras el hanout fűszerkeverékkel, és 1 teáskanál sóval egy hőálló edényben.

2. Tegye az edényt a 3. polcszintre, és párolja az ételt 96 °C-on, Vital gőzprogramon, 25 percig. Közben aprítsa fel az édesköményt.

3. Amikor a bulgur elkészült, vegye ki a sütőből, keverje át finoman egy villával, hogy fellazuljon. Keverje hozzá a szeletekre vágott édesköményt, a grépfrútgerezdeket, az édesköménymagot és az olívaolajat.

4. Keverje hozzá óvatosan a fetát és a datolyát is, majd kóstolja meg, hogy kell-e még ízesíteni (valószínűleg só már nem kell bele, mert a feta sajt sós).

5. Tálaláshoz szórja meg az apróra vágott édesköménnyel

További ínycsiklandó receptekért keresse fel oldalunkat.

Főzzön velünk

Hasznos volt ez a cikk?