Tippek az energiafogyasztás csökkentésére

Megoldás

Íme néhány tipp, hogyan csökkentheti hűtőszekrénye vagy fagyasztója energiafogyasztását

Gondolja át, hová teszi a hűtőszekrényt

  • A hűtőszekrényt vagy a fagyasztót mindig a konyha lehető leghűvösebb helyére tegye. Kerülje a hőforrások, pl. a sütő, a tűzhely vagy a radiátorok melletti területet és a közvetlen napfényt.

Leolvasztás

  • A rendszeres leolvasztás azt jelenti, hogy a fagyasztó nem használ fel feleslegesen energiát. Amikor a jégréteg vastagsága eléri a 3-5 mm-t időszerű leolvasztani a készüléket. Ha automatikus leolvasztással rendelkező fagyasztót választ, elkerülheti a fagyasztó teljes leolvasztását. Célszerű azonban rendszeresen átnézni az élelmiszereket, hogy a régi, esetleg lejárt szavatosságú termékek ne maradjanak túl sokáig a hűtőben (Tipp: a fagyasztót néha akkor is le kell olvasztani, ha az önleolvasztó funkcióval rendelkezik).

Zárja be az ajtókat!

  • Cserélje ki a hűtőszekrény ajtajának tömítését, ha úgy érzi, hogy az ajtó nem záródik megfelelően.
  • A hátoldalon lévő kondenzátort/kompresszort és a hűtőszekrény alatti helyet tartsa pormentesen. Rendszeresen porszívózza ki a készülék mögött/alatt lévő részeket, hogy a kondenzátor/kompresszor pormentes legyen.
  • Kerülje az ajtó hosszú ideig tartó nyitva tartását és az ajtó túl gyakori kinyitását. Ha meleg levegő jut be a hűtőszekrénybe a kompresszor szükségtelenül működik.
  • Ellenőrizze, hogy semmi sem akadályozza-e az ajtó megfelelő záródását.
  • Sok Electrolux hűtőszekrény és fagyasztó rendelkezik riasztóval, amely figyelmezteti Önt, ha nyitva maradt az ajtó.

Először hűtse le!

  • A forró ételt le kell hűteni, mielőtt a hűtőszekrénybe helyezné. Egészségügyi és higiéniai okokból az ételt ne hagyja túl sokáig szobahőmérsékleten
  • Olvassza fel a fagyasztott élelmiszereket a hűtőszekrényben. Ez kíméli az ételt, és segít csökkenteni az energiafogyasztást a hűtőszekrényben.
  • A hűtőszekrényben az ideális hőmérséklet 4-5°C

Ezután fagyassza le!

  • A lefagyasztandó élelmiszernek le kell hűlnie, mielőtt a fagyasztóba tenné, lehetőleg először a hűtőszekrényben hűtse le, majd azt követően tegye a fagyasztóba.
  • Elkerülheti a szükségtelen leolvasztást a hűtőszekrényben, ha minden élelmiszert légmentesen záródó edénybe csomagol, mielőtt a fagyasztóba helyezi őket.
  • A fagyasztóban a megfelelő hőmérséklet -18 és -20° között van.

Hasznos volt ez a cikk?