Hogyan csökkenthető az élelmiszer-pazarlás?
Megoldás

Tudta, hogy a megvásárolt élelmiszer 1/3-át kildobjuk?
Mi lenne, ha a pazarlást helyett pazar ételt készítene?
Elkerülhető az élelmiszer-pazarlás?
Igen, ha megfelelően tárolja az élelmiszereket, és nem mindent dob ki egyből, ami már nem annyira étvágygerjesztő.
A hulladékokat három kategóriába lehet sorolni: megmenthető, menthetetlen és esetleg megmenthető.
Az élelmiszer-pazarlás csökkentése
A kidobásra kerülő ételek 61% -a megmenthető lenne, ha megfelelő módon tárolták volna őket.
A kidobott élelmiszerek 19%-a valóban menthetetlen - ilyenek pl. a teafilter vagy a csirkecsont.
Receptek az élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Az élelmiszer hulladék 20%-át jó eséllyel meg lehet menteni. A burgonyahéj, a brokkoli szár és bizonyos zöldségek levágott levelei ehetőek, ha megfelelően készíti el őket, pl. chipsnek, salátának vagy pestonak.