Milyen edények használhatók az indukciós főzőlapon történő főzéshez?
Kérdés
- Milyen edények használhatók az indukciós főzőlapon történő főzéshez?
Vonatkozik
- beépíthető indukciós főzőlap
- szabadon álló tűzhely indukciós főzőlappal
Megoldás
1. Az edények indukciós főzőlaphoz valók, ha:
- A víz nagyon gyorsan forr egy legmagasabb hőfokozatra állított zónán.
- Egy mágnes vonzza a főzőedény alját.
Fontos: az edény alja lehetőleg vastag és lapos legyen.

2. Edényanyag:
- Helyes: öntöttvas, acél, zománcozott acél, rozsdamentes acél, többrétegű alj (a gyártó megfelelő jelölésével).
- Nem helyes: alumínium, réz, sárgaréz, üveg, kerámia, porcelán.
3. Edények méretei:
- Az indukciós főzőzónák automatikusan alkalmazkodnak az edények aljának méreteihez.
- A főzőzóna hatékonysága összefügg a főzőedény átmérőjével. Azok a főzőedények, melyek átmérője kisebb a minimálisnál, csak a főzőzóna által generált teljesítmény egy részét kapják meg, ezáltal csökkentve a főzés hatékonyságát
- A teljes leírást a felhasználói kézikönyvben találja, mivel a főzőedények minimális és maximális átmérője a készülék modelljétől függ.
- Mind a biztonság, mind az optimális főzési eredmények érdekében ne használjon a "Főzőzóna specifikációban" megadottnál nagyobb edényeket. Főzés közben kerülje az edényeknek a vezérlőpanel közelében tartását. Ez befolyásolhatja a vezérlőpanel működését vagy véletlenül aktiválhatja a főzőlap funkcióit.
- Különösen a nem henger alakú vagy az aljánál sokkal szélesebb felső átmérőjű edények zavarhatják a vezérlőpanel működését
4. Ajánljuk a megfelelő edényeket, amelyek elérhetőek a Webshopunkban
