TotalFlex receptek - N°2 Steak sült burgonyával
Megoldás

Hozzávalók: 4 személyre
STEAK
- 4x 250 g steak
- 1 gerezd fokhagyma
- Parmigiano (parmezán) sajt
SÜLT BURGONYA
- 12 db burgonya
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 20 g vaj
- 5 szál rozmaring (apróra vágva)
- Füstölt paprika
- 300 ml csirke alaplé
SALÁTA
- 1 uborka
- 4 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 saláta
SALÁTA ÖNTET
- 1 evőkanál mustár
- 1 lime leve
- 100 ml olívaolaj
- 3 evőkanál fehérborecet

Előkészületek
STEAK
- vegye ki a steaket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen
- Dörzsölje be a steak mindkét oldalát a zúzott fokhagymával
- Melegítse elő a grillserpenyőt, és pirítsa a hús mindkét oldalát 1 percig
- Vegye le a húst a grillről, és olvassza fel a vajat a serpenyőben
- Sózza és borsozza a húst
SÜLT BURGONYA
- Hámozza meg és vágja 4 részre a burgonyát , majd mossa meg
- Adja hozzá a finomra vágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot, füstölt paprikát, majd sózzuk, borsozzuk
- Keverje össze egy tálban
- Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és addig süsse benne a krumplit, amíg szép színt nem kap
- Öntse hozzá az alaplevet, és forralja fel (ne keverje)
- Tipp: Használjon tapadásmentes serpenyőt
SALÁTA
- Mossa meg az uborkát, a paradicsomot, a salátát, darabolja fel, a lilahagymát pedig vágja karikákra
-Tegye egy tálba, majd hagyja, hogy összeérjenek az ízek, de nem kell hűtőbe tenni
ÖNTETÉS SALÁTA
- Tegye egy tálba a mustárt, a citrom levét és a fehérborecetet, és keverje össze
- Fokozatosan kevere hozzá az olívaolajat
- Sózza, borsozza
Tálalás
- Szórja meg parmezán forgáccsal az steaket.