TotalFlex receptek - N°2 Steak sült burgonyával

Megoldás


Hozzávalók: 4 személyre

STEAK

- 4x 250 g steak

- 1 gerezd fokhagyma

- Parmigiano (parmezán) sajt

SÜLT BURGONYA

- 12 db burgonya

- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)

- 20 g vaj

- 5 szál rozmaring (apróra vágva)

- Füstölt paprika

- 300 ml csirke alaplé

SALÁTA

- 1 uborka

- 4 paradicsom

- 1 vöröshagyma

- 1 saláta

SALÁTA ÖNTET

- 1 evőkanál mustár

- 1 lime leve

- 100 ml olívaolaj

- 3 evőkanál fehérborecet


Előkészületek

STEAK

- vegye ki a steaket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen

- Dörzsölje be a steak mindkét oldalát a zúzott fokhagymával

- Melegítse elő a grillserpenyőt, és pirítsa a hús mindkét oldalát 1 percig

- Vegye le a húst a grillről, és olvassza fel a vajat a serpenyőben

- Sózza és borsozza a húst


SÜLT BURGONYA

- Hámozza meg és vágja 4 részre a burgonyát , majd mossa meg

- Adja hozzá a finomra vágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot, füstölt paprikát, majd sózzuk, borsozzuk

- Keverje össze egy tálban

- Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és addig süsse benne a krumplit, amíg szép színt nem kap

- Öntse hozzá az alaplevet, és forralja fel (ne keverje)

- Tipp: Használjon tapadásmentes serpenyőt

SALÁTA

- Mossa meg az uborkát, a paradicsomot, a salátát, darabolja fel, a lilahagymát pedig vágja karikákra

-Tegye egy tálba, majd hagyja, hogy összeérjenek az ízek, de nem kell hűtőbe tenni

ÖNTETÉS SALÁTA

- Tegye egy tálba a mustárt, a citrom levét és a fehérborecetet, és keverje össze

- Fokozatosan kevere hozzá az olívaolajat

- Sózza, borsozza

Tálalás

- Szórja meg parmezán forgáccsal az steaket.

Hasznos volt ez a cikk?

Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.

Írjon egy recenziót